Over ons

Wij zijn Susana Born en José Filart. We hebben allebei meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs. We helpen kinderen hun talenten te leren ontdekken en zo in hun kracht te zetten.

In ons werk als leerkracht wordt er veel gezegd over passend onderwijs. Hoe realiseer je een veilig klimaat voor kinderen die net wat meer begeleiding nodig hebben om te kunnen groeien.

Susana & José

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school gaan en weten uit ervaring hoe belangrijk het is dat kinderen over hun gevoelens kunnen praten. Als volwassene onderschatten we soms het belang van complimenten geven. Terwijl dit juist de basis is waarvan uit je kunt groeien! Uitgedaagd worden om te praten over gevoelens, leren-leren, sociaal-emotionele groei, je gezien en gehoord voelen, (leren)luisteren naar elkaar zorgen dan ook altijd voor een goede sfeer in een klas. Er worden veel complimenten gegeven en kinderen worden uitgedaagd om over hun gevoelens te praten. Hierdoor leer je ze al vanaf het begin dat iedereen belangrijk is en dat het ook fijn is om naar elkaar te luisteren. We creëren een veilige situatie, zodat alle kinderen zich prettig voelen en leren van elkaar. Dat leren is niet alleen op cognitief gebied, maar ook op sociaal-emotioneel gebied.

Samenwerkingspartner:

Simone Busscher, Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

knapkind

Scroll to Top